Тренто започна с категоричен успех – 3:0 гейма срещу Динамо Москва – на Световното клубно първенство по волейбол в Доха, Катар. Съставът, воден от Радостин Стойчев, се наложи в отделните части с 25-21, 25-23, 27-25, за час и 25 минути игра.

Двубоят бе очакван от волейболната публика с интерес, но Тренто не даде нито гейм на руския си опонент. Радостин Стойчев и Матей Казийски се изправиха без сантименти срещу бившия си отбор, и стартираха по най-добрия начин защитата на трофея, който спечелиха миналия сезон.

Първият гейм вървеше много оспорвано, като само в някои моменти Тренто успяваше да дръпне с две-три точки. Ян Стокр обаче направи разликата в този период, като благодарение на четири негови точки италианският тим дръпна с 24-20, и в крайна сметка взе гейма с 25-21.

Втората част започна по-добре за Динамо, но Тренто отговори с мощна серия, и водеше на първото техническо прекъсване с 8-6. До края на гейма Казийски и компания играха отлично и въпреки че и двата състава направиха много грешки, италианците се наложиха с 25-23.

Нещата продължиха равностойно и в последния период, като Тренто имаше крехък аванс в определени моменти. При 23 равни последваха нови грешки от двете страни на мрежата, но в крайна сметка Хуанторена донесе първи мач-бол за Тренто при 26-25, и с блокада тимът на Радо Стойчев затвори мача с 27-25 и 3:0 гейма.

Матей Казийски реализира 15 точки за Тренто, а Цветан Соколов игра малко във втория и третия сет, без да се разпише. Ян Стокр бе най-резултатен за тима с 16 точки, а за Динамо Петер Вереш отбеляза 12.

Утре Тренто играе втория си мач от група В срещу аржентинския Дреан Боливар.