Волейболният шампион на България Марек Юнион Ивкони ще започне подготовка за новия сезон на 1 септември, научи Гонг. Дупничани се събират след месец и стартират тренировки не само за новия сезон у нас, но и за поредния в Европейската шампионска лига.

Тимът на Найден Найденов попадна в група Б на най-престижния турнир на Стария континент, като съперници са испанския Кай Теруел, руския Локомотив Новосибирск и полския Ястрежебски Вийгел.

Пред Гонг старши треньорът на Марек Юнион Ивкони Найден Найденов сподели, че към момента съставът от посления сезон се запазва, но има  вероятност преотстъпване или привличане на 2-3 волейболисти до 1 септември.

Домакинските си мачове от Шампионската лига дупничани вероятно ще продължат да играят в „Арена Самоков”. От Европейската волейболна конфедерация вече изготвиха и програмата, според която в първата среща Марек Юнион Ивкони приема Локомотив Новосибирск между 4 и 6 ноември, след това гостува на Ястрежебский между 18 и 20 ноември. Преди Нова година дупничани ще имат още два евромача: 2-4 декември гости на Кай в Теруел и 16-18 декември домакини на Кай.

Относно съперниците - испанците, руснаците и поляците са познати на родните почитатели на волейбола. Локомотив Новосибирск е вицешампион на Русия и е воден от националния треньор на Сборная Андрей Воронков, като това ще бъде четвърти сезон за състава в Шампионката лига.

В Ястрежебски Вийгел преди години игра екскапитанът на България Николай Иванов, а това ще бъде петото участие в надпреварата на поляците водени от Роберто Пиаца. Кай Теруел и Марек Юнион Ивкони пък вече бяха директни съперници в турнира на шампионите на Стария континент. През сезон 2013/2014 двата тима бахя отново в една група и си размениха по една победа (3:1 гейма за Марек в Самоков и 2:3 гейма в Испания). 

Тимът на Оскар Луис Мозос Новило се завръща в Шампионската лига, където беше от 2011 до 2013 година, но миналия сезон участве в Купата на Европейската волейболна конфедерация.