Волейболният ни шампион ЛукОйл Нефтохимик изтегли добър жребий за евроучастието си в Чалъндж къп. Бургазлии срещат в третия кръг на надпреварата македонския Работнички Фершпред (Скопие), като първо гостуват на 11, 12 или 13 декември в Скопие, а са домакини във втората среща на 18, 19 или 20 декември в зала „Младост” в Бургас.

В състава на Работнички е българинът Христо Модев – Плавника. 217-сантиметровият волейболист бе обявен за най-опасния играч на Работнички при миналогодишното евроучастие на отбора. 31-годишният блокировач е от 2001 година в този тим, преди време е играл в националния ни отбор, а преди две години получи правото да играе за Сърбия.

Тимът миналия сезон игра във финалната четворка на втория по сила турнир в Европа – бившия Топ Тиймс къп. Този сезон в състава настъпиха доста промени, включително и смяна на треньора – бившия Йошко Миленковски сега води черногорския Будванска Ривиера на Христо Цветанов и Красимир Стефанов.

Работнички отпадна от CEV Cup и сега е един от 16-те тима, който продължават участието си в Чалъндж къп.

Момчетата на Северин Димитров се класира за този трети кръг, след като отстраниха последователно беларуския Западпий Буг (Брест) и чешкия Опава. И в двата сблъсъка се стигаше до нововъведения „Златен гейм”.

При отстраняване на македонците, ЛукОйл Нефтохимик ще срещне на 1/8-финалите словенския Марибор или полския Жежов, като носителите на титлата и Купата на България отново първо ще гостуват.

„Жребият е добър. Работнички е отбор с традиции, играе добре в Купите на Европа. Имаме своите шансове за успех, още повече като домакини във втората среща. Миналата година изиграхме две контроли с тях в Бургас и в двете срещи победихме, а и тогава съставът им беше в по-добро състояние. Вече си осигурихме касите с тяхната игра, благодарение на нашите турски приятели от Истанбул Беледиеспор, които ги победиха в първия кръг на CEV Cup. Съгласен съм за трети път да играем „Златен гейм”, но да продължим", заяви за Гонг мениджърът на ЛукОйл Нефтохимик Огнян Томов.

"Не мислим дали ще се класираме за 1/8-финалите, а за първия мач в Скопие. Нека си свършим работата срещу Работнички, после ще мислим да следващия противник. Според мен полският тим ще продължи, защото е по-класен. Ние сме си поставили цели колкото по-напред, толкова по-добре, да играем добре, да радваме нашите верни фенове и да оправдаем гласуваното ни доверие от ЛукОйл. Колкото повече мачове изиграем в Европа ще е добре и за нас, и за България, за повишавани на рейтинга на родния волейбол, за да може другата година да имаме отбор във втория по сила турнир CEV Cup и две квоти за Чалъндж къп”, добави Томов.