Волейболният шампион и носител на Купата на България ЛукОйл Нефтохимик се класира за първия в историята на клуба 1/8-финал в евротурнирите.

Бургазлии отстраниха македонския Работнички Скопие след втора победа. Момчетата на Северин Димитров тази вечер биха с 3:0 гейма (28:26, 25:22, 27:25) в Бургас и така минаха и през тима на 217-сантиметровия Христо Модев – Плавника.

Най-резултатен бе Петър Христов с 18 точки. Показаната игра не бе от най-добрите на шампионите, но те изпълниха задачата си. Николай Николов завърши с 15, Миомир Красич – 13, Мартин Пенев – 12, Андрей Николов – 10, Иван Станев – 2, либеро бе Калин Василев, а като резерва се появи само Добромир Иванов (1 точка).

Тимът на Работнички, който миналия сезон игра във финалната четворка на втория по сила турнир в Европа – бившия Топ Тиймс къп, е третият минал под ножа на ЛукОйл Нефтохимик. Преди това Иван Станев, Николай Николов и компания се справиха последователно с белоруския Западний Буг (Брест) и чешкия Опава. И в двата сблъсъка се стигаше до нововъведения „златен гейм”. Сега обаче бургазлии дадоха само 1 гейм в двата мача с македонците, които дойдоха в Чалъндж къп след отпадане от CEV Cup.

ЛукОйл Нефтохимик ще срещне на 1/8-финалите словенския Марибор или полския Жежов, като носителите на титлата и Купата на България отново ще имат възможността първо да играят като гости.