Чартърният полет с Ту-154 от Русия до полския град Лодз с волейболистите на Динамо Казан на борда като по чудо не предизвика катастрофа, след като едно от крилата на машината бе сериозно повредено.

Самолетът все пак благополучно приземи без пострадали, но екипът на полското летище бе нащрек до последния момент от приземяването. Руски екип от механици веднага реагира и пътува до Полша за да отстрани повредата в крилото.

Отборът на Динамо Казан е в Лодз за финалната четворка на Шампионската лига. В събота са полуфиналите: Скра - Динамо Казан от 17:15 часа, по-късно от 20:15 играят италианските грандове Копра Пиаченца и Сислей Тревизо. В неделя по програма е първо мачът за трето място от 13:30, а след това е финалът от 16:30 часа.

Любопитно е, че шест от играчите на казанския клуб вече са участвали в този етап на най-престижния волейболен турнир на Европа. Американците Лой Бол и Клейтън Стенли защитаваха цветовете на гръцкия Ираклис, Сергей Тетюхин и Александър Косарев се раздаваха за Локомотив Белгород, Андрей Егорчев и Павел Зайцев пробиха със столичния Динамо. Нито един от тях обаче не успя да вдигне Купата на европейските шампиони и сега в Лодз мотивацията за всеки е огромна, желанието за злато-по-силно от всякога.


Треньорът Виктор Сиделников, който води тима от 2001 година, смята, че тимът му заслужава и трябва да извоюва титлата най-добър на Стария континент. Според него съперникът на полуфинала - полският Скра, е може би аутсайдерът във финалната четворка. Дали ?! Ще видим от развоя на срещата утре - 29 март.

В италианския Копра също има българска следа - натурализираните Венци Симеонов и Христо Златанов. Те от поколения знаят как се печели във волейбола, така, че и двата тима от Апенините могат да спънат амбицията на руския Динамо Казан.

С тима на руския гранд пътува и старши треньорът на Сборная Владимир Алекно. Българските спецове пък гледат четвъртфиналните плейофи на родното първенство, но нали и ние си правим сметки за медалите от Пекин. Има време, ще се подготвим и за Олимпиадата, друг е въпросът как и къде...