Националното либеро на България Теодор Салпаров сподели пред Гонг емоциите си 100 минути след като стана втори в Европа на клубно ниво за първи път в кариерата си.

Теди обаче бе доста разочарован от това, че с Динамо Москва бяха така надиграни на финала на Шампионската лига от Тренто в мечтания от него сблъсък с Казийски и Тренто.

„Много ми е тежко. Каквото и да кажа ще бъде малко. Не знам дали такава излагация може да се оправдае с нещо” каза националният ни волейболист.

Пред Гонг Салпаров разкри, че има голяма вероятност следващия сезон отново да играе в българското първенство, но за това ще мисли в края на месеца. „Като цяло наистина сезонът ми с Динамо е успешен. Има ги вариантите да остана следващия сезон в България! Има и също така 1-2 възможности да играя отново навън. Но не искам да мисля за догодина, а да изчакам, да приключа сезона в Русия. Живот и здраве в края на месец май и началото на юни ще мисля на по-бистра глава къде, какво, къде и ще се знае”, разкри либерото ни.

Договорът му с московчани изтича, има две оферти от чуждестранни клубове, но и завръщането му в родната Суперлига, в която бе миналия сезон с ЦСКА, не е изключно.

Ето какво каза пред Гонг от Полша Теодор Салпаров:

Трагично бе. Очаквах да стане поне мач защото според мен се намирахме в добра форма. Даже вярвах, че имаме сили да победим Тренто! Но те за пореден път доказаха, че са феноменален отбор с големи състезатели и добри треньори. Спечелиха вече всичко възможно и дори започнаха да повтарят, както е със Шампионската лига.

Жалкото е, че наистина имах мечта да стане един хубав финал, страхотен мач и по-добрият наистина да победи. За съжаление не се получи никакъв мач. От играта ни вчера на ½-финала със СКРА, който победихме, няма и помен.

Много ми е тежко. Каквото и да кажа ще бъде малко. Не знам дали такава излагация може да се оправдае с нещо.

Да втори в Европа съм, но след такъв мач някак не ни отива. След вчерашната победа емоциите бяха много положителни, защото бихме СКРА с игра, а те бяха фаворити. Днес не се получи нищо. Много жалко за всички фенове, за волейбола, а и за нас състезателите.

Като цяло наистина сезонът ми с Динамо е успешен. Не искам обаче да мисля за в бъдеще. Има ги вариантите да остана в България! Има и също така 1-2 възможности да играя отново навън. Но не искам да мисля за догодина, а да изчакам, да приключа сезона в Русия. Живот и здраве в края на месец май и началото на юни ще мисля на по-бистра глава къде, какво, къде и ще се знае.

Не е ясно кога ще се прибера в България, защото започваме мачовете за третото място в руската Суперлига на 8-9 май и най-късно ще свърши на 17-ти. Мисля да се прибера между 13 и 19 май, но зависи от мачовете.

С Матей не си казахме нищо след финала. Аз само го поздравих и ги оставих да се радват на заслужената победа. Преди малко той дойде до стаята ми в хотела да си вземем довиждане. Много му се е искало да се видим и поговорим, но заминават с чартърния си самолет за Италия и ще се готвят за финала на Серия А1 срещу Кунео на 9 май.