Европейската шампионска лига по волейбол стартира и то с две български победи. Националното ни либеро Теодор Салпаров с тима си Динамо Москва и звездата на женската ни селекция Ева Янева с Кан постигнаха първи евроуспехи за сезон 2009/2010.

Салпаров и московчани записа успех при гостуването си в Чехия на Чешке Будейовице с 3:1 гейма (34:36, 25:14, 25:9, 25:23). Пред 1500 зрители руснаците се изпотиха в първата част, която загубиха с 34:36 точки, но след това направо сразиха съперника с геймове на 14 и 9 точки. Въпреки че в месното първенство Салпаров не вървят по най-добрия начин и са девети, в група А на Шампионската лига, започнаха отлично. В същия поток довечера настоящият шампион Тренто на Радостин Стойчев, Матей Казийски и Цветан Соколов стартира защита на титлата си с гостуване в Гърция на Олимпиакос.

Още един български волейболист ще играе довечера мач от най-силния турнир – Костадин Стойков с Истанбул Сехир Беледиези приема и като фаворит Париволей от 17 часа.

В поток Е Христо Златанов със своя Копра Пиаченца гостува в Германия на Фридрисхафен – тим, който спечели лигата пред две години.

При жените в Шампионската лига откриващият мач също бе с родно участие. Ева Янева с Кан сразиха Диана Ненова и Технологичен университет в Белгород с 3:0 гейма (25:21, 25:17, 25:20) пред 4000 зрители за 77 минути. Френската селекция по традиция и от минали години няма поражение в местното първенство с 8 победи от 8 мача, а рускините с българска разпределителка са шести.

Боян Йорданов и Андрей Жеков с гръцкия си тим Патка са абсолютен фаворит довечера срещу финландския Рованиеми в първата си среща за годината от Купата на Европейскато волейболна конфедерация.

Също в CEV Cup довечера Атанаска Коюмджиева с френския си клуб Ле Кане приема холандския Слиедрехт спорт.

В Чалъндж къп Любка Дебърлиева, КременаКаменова, Таня Събкова и Цветелина Заркова с Локомотив Баку гостуват на Раанана в Израел. Българките имат предимство пред съперничките от букмейкърите.