Освен едни отбор в Шампионската лига, България ще има и трима представители при съдиите в най-престижния турнир на Стария континент по волейбол.

Константин Тюфекчиев, Красимир Тодоров и Илиян Георгиев ще свирят и при мъжете, и при жените.

Тюфекчиев, който ще прекратява съдийската си кариера има три наряда: като главен съдия при мъжете за срещите на 13.11. 2008 между ексшампиона Фридрисхафен – Искар Одинцово с Джиба, на 16. 12. 2008 Бове – Блед като втори рефер и като първи за мача на Христо Златанов с Копра Пиаченца срещу Пари Волей на 21.01.2009 година.

Тодоров също има три наряда: при мъжете ще бъде на стола на 21 януари между Палма де Майорка и КНАК Розеларе, два като втори съдия в женската схема на мачовете Постар 064 Белград – ТюркТелеком и Вакифбанк Гюнеш – Мужина.

Само един мач е поверен на Илиян Георгиев. На 4 ноеври ще бъде главен съдия при домакинството на Джиба с Искар в Одинцово на гръцкия гранд Панатинайкос.

ЦСКА дебютира в турнира на шампионите на 5 ноември като гост в Солун на Ираклис с Пламен Константинов. Рефери на срещата от група А ще бъдат Виктор Козловски от Украйна и Бернхард Менер от Германия. В първия мач на червените в София срещу Фенербахче съдииските назначения са Томас Финк (Чехия) и Игор Порвазник (Словакия). На 9 декември срещу Смилен Млаков и Честохова шампионите ще бъдат наблюдавани от латвиецът Валдис Янковскис и израелецът Амнон Нешер. В последния мач за 2008 година от Шампионската лига ЦСКА гостува в Полша като рефери са италианецът Виторио Сампаоло и австриецът Аралд Соджа. На 14 януари при гостуването си в Истанбул на Фенербахче тимът на Алексанъдр Попов ще бъде съдиистван от Елдар Алийев (Азербайджан) и сърбина Горан Градински. В заключителната среща от груповата фаза на Шампионската лига ЦСКА приема Ираклис с Гибона на 21 януари, а наряди са получили французинът Патрик Дерегнокурт и италианецът Паоло Лаворенти.