Вечният град Рим приюти днес волейболния ни национал Христо Цветанов. Той заедно с Красимир Стефанов и съотборниците си от Будванска ривиера пристигнаха в италианската столица за финалите на втория по сила турнир на Стария континент за Купата на европейската конфедерация. Съставът от Черна гора е участник от финалната четворка на CEV Cup. Надпреварата ще се проведе тази неделя и понеделник в зала „Палацето дело спорт” в Рим.

Цветанов, Стефанови и Будва срещат на ½-финал белгийския Нолико Маасейк от 22 часа българско време на 23 март. Другата ½-финална среща противопоставя руския Факел Новий Уренгой и домакина Рома. В понеделник от 17 е малкия финал, новият носител на трофея ще стане ясен от финала в 21:45 часа.

Билетите са с цена до 30 евро. Будванска ривиера са истинската изненадата на финалите.

Черна гора е страна, в която има традиционно добри играчи, но повечето предпочитат да играят в чужбина. Тимът на Будва направи нещо изключително голямо и историческо – за първи път достигна такава финална фаза в историята на черногорския волейбол. Будва съумя да превърне един спокоен крайбрежен курорт в истинско волейболно градче.

Факел Новий Уренгой е все още настоящия шампион на CEV Cup. Руснаците с разпределител Вадим Кхамутцких отстраниха в елеминациите Пламен Константинов и Ираклис. Това е един от най-силните и трудни съперници, не само заради класата на вътрешното си първенство, но и заради изключителните си физически данни.

 В състава на домакините от Рома правят впечатление имената на Иван Милкович, Юбер Ено, настоящите национали Луйджи Мастранджело, Андреа Семенцато, Кристиан Савани, Мануел Кошчионе и други известни адзури.

Опитните волейболисти на Нолико са традиционни участници в евротурнирите, като сега стигнаха до финалите след като отпаднаха от Шампионската лига.