Капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и неговият клубен отбор Ираклис се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига, след като постигнаха разгромна победа с 3:0 гейма (25:17, 25:7, 25:11) при гостуването на турския Фенербахче.

Това бе четвърта поредна победа за гръцкия отбор в група А и по този начин Гибона и компания се класираха без проблеми за елиминационната фаза. Ираклис е вторият отбор след италианския Лубе Банка Мачерата, който продължава напред предсрочно.

Срещата бе от „българската” група, в която е и нашият шампион ЦСКА. „Армейците” обаче все още нямат победа и единствените им шансове за класиране минават през задължителна победа при гостуването на полския Ченстохова, където пък се подвизава бившият национал Смилен Мляков. Двубоят е от 21.30 часа.

Двубоят в Истанбул приключи само за 62 минути, след като гостите буквално смазаха „фенерите”. Те бяха най-равностойни през първия гейм, в който вкараха „цели” 17 точки.

Втората част премина под тотално надмощие на Ираклис, като домакините завършиха частта със 7 точки, което е и рекорд за най-малко отбелязани точки през този сезон на Шампионската лига.

В последния трети гейм гърците отново бяха категорични и го затвориха при 25:11.

С основна заслуга за успеха бе Пламен Константинов, който започна в титулярната шестица на Ираклис. Българинът завърши мача с 6 точки.

Най-резултатен за гръцкия тим бе Маркус Нилсон с 18 точки, а Алех Акрем добави 12. За „фенерите” Брук Билингс се отличи с 11 точки.