Добруджа 07 (Добрич) отпадна от най-силния европейския клубен турнир – Шампионската лига.

Българският първенец напусна надпреварата въпреки, че в реванша от втория квалификационен кръг постигна историческа победа над холандския „Абиант Ликъргъс“ (Грьонинген) с 3:2 (25:19, 24:26, 27:25, 19:25, 15:13) пред повече от 1400 свои привърженици в зала „Конгресна“ във Варна.

„Трябваше да се борим в този втори мач и постигнахме добър резултат. От друга страна гостите знаеха, че се нуждаят само от два гейма, за да си гарантират класирането в следващия етап на турнира и изглеждаха по-спокойни. Искам да благодаря на публиката ни, която ни подкрепяше по време на целия двубой“, сподели непосредствено след срещата един от основните състезатели на „Добруджа 07“ през този сезон Трифон Лапков.

Посрещачът беше втори по резултатност за „зелените“ с 14 точки. Повече от него отбеляза единствено диагоналът Жулиен Георгиев.

„Искам да благодаря на всички наши фенове от Добрич, които дойдоха във Варна, за да ни подкрепят, а също така и на останалите хора в залата. Много съжалявам, че не успях да помогна на своя тим в първия двубой преди седмица в Холандия“, заяви пък Димитър Маринков.

Играчът на „добруджанци“ завърши с 11 точки, като беше изключително полезен в посрещане с 82% позитивно и 41% перфектно отразени топки.

След отпадането от ШЛ Добруджа 07 ще продължи европейското си участие в турнира за Купата на ЦЕВ.