Панатинайкос загуби с 1:3 гейма у дома от Копра Пиаченца в първа среща от Плейофната шестица във волейболната Шампионска лига за мъже. Само преди три дни „детелините” триумфираха с Купата на Гърция, но днес не бяха на ниво срещу тима на българите с италиански паспорти Христо Златанов и Венци Симеонов.

Златанов бе най-резултатен в мача с 26 точки, а Симеонов също се отличи с 13.

Домакините от Атина взеха първия гейм с 25:18 и така оставиха впечатление, че могат да стигнат до крайния успех. Следващите две части обаче бяха взети след оспорвана игра от италианците на 21 и на 23 точки. В четвъртия гейм, оказал се и последен, гостите от Пиаченца победиха с 25:18 и така се оттеглиха с комфортна преднина. Задачата на Копра на реванша на 12 март ще е доста по-лесна.

Старши треньорът на ПАО Мауро Беруто оправда донякъде своите момчета: „Може би фактът, че в толкова кратък период изиграхме два мача, си оказа влиянието. Дадохме всичко в първия сет, започнахме много енергично, но не успяхме да поддържаме темпото. Направихме много грешки, които не трябваше да правим. Но в Пиаченца според мен нещата отново ще са 50/50. Можем да спечелим там, но няма да е лесно.”

В други мач от шестицата Динамо-Татрансгаз (Казан) се наложи над Кан с 3:0 гейма, но и трите части бяха доста оспорвани – 25:21, 26:24, 28:26.