За пореден път български волейболисти ще се изправят едни срещу друг в елиминационните мачове в Шампионската лига.

Смилен Мляков ще спори срещу Христо Златанов на 1/8-финалите на най-престижния клубен турнир в Европа. Тегленият тази вечер жребии във Вадуц (Лихтенщайн)между 16-те класирали се за втората фаза тимове определи полският Ченстохова да излезе срещу италианския Копра Пиаченца, който миналата година загуби на финала в ШЛ от Зенит Казан. Победителят пък отново може да спретне български сблъсък, защото по схемата ще играят на ¼-финалите с победителя между Матей Казийски и Краси Стефанов с италианския първенец Тренто и испанския Портол Палма де Майорка.

Пламен Константинов с Ираклис пък имаха известен късмет в жребия. Солунчани първо ще играят с Виториа. При отстраняване на португалците, Гибона и компания ще имат за цел да елиминират и победителят от двойката КНАК Розеларе (Белгия) и вече бившият еврошампион Фридрисхафен (Германия).

Другият поток противопоставя Динамо (Москва) - СКРА Белхатов (Полша) и Нолико (Белгия) – Искра Одинцово (Русия) на Джиба.

1/8-финалите в ШЛ са от 11 до 18 февруари, ¼-финалите от 4 до 11 март, а финалите в Прага на 4 и 5 април.

При дамите Ева Янева и Страшимира Филипова с френския си тим Кан изтегли полския Факро Мужинянка Мужина за съперник на 1/6-финалите в ШЛ. При успех, тимът от фестивалния град ще спори с победителя от истанбулската двойка ВакъфБанк Гюнеш (Турция) – Екзашибаши (Турция). Финалите ще бъдат с домакин Сирио Перуджа на 28 и 29 март.

Във втория по сила евротурнир Владимир Николов с водения от националния ни треньор Силвано Пранди тима на Кунео ще играе срещу добре познатият у нас АОН Хот Волей (Австрия) в Чалънджрунда на CEV Cup. При елиминиране на австрийците, италианците ще срещнат победителят от гръцкото дебри Панатинайкос – Олимпиакос.

Двойки за 1/8-финалите при мъжете в ШЛ:

Копра Пиаченца (Италия) – Ченстохова (Полша)

Портол Палма де Майорка (Испания) – Тренто (Италия)

Витория (Португария) – Ираклис (Гърция)

КНАК Розеларе (Белгия) - Фридрихсхафен (Германия)

Лубе Банка Мачерата (Италия) – Фенербахче (Турция)
Волей Блед (Словения) - Зенит Казан (Русия)

Динамо Москва (Русия) - СКРА Белхатов (Полша)
Нолико (Белгия) - Искра Одинцово (Русия)

Двойки за Чалънджрунда на турнира за CEV Cup:

АОН Хот Волей (Австрия) – Кунео (Италия)

Панатинайкос (Гърция) – Олимпиакас (Гърция)

Пари Волей (Франция) – Уникаха Алмерия (Испания)

Бове (Франция) – Локомотив Белгород (Русия)