Новоизбраният президент на Съединените американски щати Барак Обама е потвърдил, че ще бъде в Прага през уикенда, когато там ще се играят финалите на Шампионската волейболна лига.

Столицата на Чехия е домакин едновременно с това и на среща на върха на държавните глави на страните от Европейския съюз. Американският президент ще се срещне с евролидерите на 5 април. Все още обаче не е потвърдено дали Обама е приел в програмата му да има точка гледане на живо финала на ШЛ.

Финалите на Шампионската лига и срещата на лидерите на ЕС предвещава в Прага на 4 и 5 април да има засилени мерки за сигурност.

До четвъртък ще станат известни четирите тима финалисти в ШЛ. Реален шанс за билет до Прага имат трима български волейболисти.

Пламен Константинов с Ираклис са на път да отстранят екс-европейския шампион Фридрисхафен. Гърците взеха успех с 3:0 гейма като гости в Германия и в сряда са домакини.

В българското дерби на ¼-финалите Матей Казийски и Краси Стефанов водени от Радостин Стойчев надделяха с 3:1 гейма като гости в Полша на Ченстохова със Смилен Мляков. Реваншът е в сряда в Тренто.

В другите ¼-финални двойки Лубе Банка Мачерата води с 1:0 победи на настоящия първенец на Стария континент Зенит Казан след 3:0 гейма в Италия. СКРА Белхатов се наложи като домакин в Полша с 3:2 гейма над Искра Одинцово. В четвъртък Джиба и компания приемат в Русия съперника.