Треньорът на Нефтохимик 2010 Николай Желязков бе бесен от съдийството в златния гейм на реванша срещу Олимпиакос за Купата на CEV. Българите загубиха редовния двубой с 0:3 гейма, но успех в златния гейм щеше да им донесе класиране на полуфинал и сблъсък с Тренто.

Желязков призна превъзходството на Олимпиакос в двубоя, но според него в златния гейм ситуацията е била коренно различна, а кипърският съдия е изиграл огромна роля.
"Смесени чувства, има разочарование в отбора. В редовния мач Олимпиакос ни надигра категорично, не играхме на нивото, на което трябваше като изключим първия гейм, в който имаше ситуации, в които можехме да стигнем до по-интересна развръзка", каза Желязков в предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2.

"В златния гейм нещата бяха различни, бяха направени умишлени съдийски грешки, буквално ни откъснаха главата. Ситуации, които бяха фрапиращи, самият щаб на Олимпиакос се чувстваше дискомфортно. Разочарованието е, че не успяхме да покажем най-доброто от себе си, но от друга страна в златния гейм не ни се дава в ключов момент да направим абсолютно редовна двойна смяна. Оставаме с Мартин Иванов на първа линия. Това са фрапиращи и умишлени грешки. Първият съдия е кипърец и ни свири в Гърция."

"Не можем да отречем качествата на Олимпиакос и в редовния мач ни надигра. Моите най-големи претенции са за ситуациите в този златен гейм. В него бяхме ощетени умишлено."
Желязков все пак вижда и положително в отпадането. "С приключването си на мачовете в Европа остава да се концентрираме върху първенството в България. Оттук нататък това е единственият позитив, който се опитвам да намеря, че ще имаме възможност да се концентрираме върху това нещо и да успеем да изпълним целта си да спечелим първенството. Няма да е лесно, имаме тежка програма. Ако успеем до края да ги изиграем добре, имаме шансове да се качим доста нагоре в класирането. Имаме достатъчно качествени и опитни състезатели, така че домакинският фактор да не бъде толкова важен. Плейофите ще решат."