Нефтохимик (Бургас) постигна победа в първата среща от осминафиналите на турнира за Купата на CEV по волейБол за мъже. Бургазлии надиграха с 3:1 норвежкия Викинг (Берген) и си направиха лесен реванша в Бургас.

27 точки за гостите реализира Дмитрий Яковлев, а Георги Петров добави 19. С 14 остана Николай Картев, а с 11 Илия Петков. За домакините от Берген Ориян Силяндер остана с 15.
Първите два гейма преминаха тотално под контрола на играчите на Найден Найденов, като всеки от тях беше спечелен за 18 минути. Третата част сякаш беше подценена от бургазлии, след като успяха да обърнат развоя на мача от 7:8 при първото прекъсване до 16:13 и 21:17. Но отпускане и грешки при посрещането донесоха победа за Викинг Берген с 25:23.

Истинска драма се разигра в четвъртия гейм, когато домакините започнаха много активно и търсеха всяка възможност да атакуват, окрилени от предишния гейм. Домакините дръпнаха с 16:14, 21:18, след това водеха с 25:24, но в крайна сметка опитът на българите си каза думата и те взеха мача с 3:1 гейма. Така в средата на януари в Зала Младост в Бургас Нефтохимик се нуждае от два спечелени гейма, за да стигне до четвъртфинал в турнира./БТА