Старши треньорът на женския волейболен Марица Пловдив - Борислав Крачанов, изрази увереност, че неговият отбор ще покаже добро ниво на игра в предстоящия втори двубой на "жълто-сините" от група "Е" на Шампионската лига. Наставникът говори пред медиите преди мача на Марица срещу турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит Истанбул. 

"За радост нямаме кадрови проблеми преди двубоя. Всички момичета в състава са здрави и тренират на пълни обороти. Надявам се да покажем по-високо ниво на игра в сравнение с представянето ни срещу полския Хемик Полице в първия ни двубой в групите на Шампионската лига", започна Крачанов.

Наставникът на българския шампион коментира и силните страни на Еджзаджъбашъ, който завърши на трето място в последното издание на Световното клубно първенство по волейбол за жени. 

"Винаги има шанс да стигнеш до победата, колкото и класен да е противникът. Това е красотата на спорта. Подготвяме се усилено в последните седмици за този двубой. Знаем силните и слабите страни на турския състав, но все пак трябва ясно да си даваме сметка какъв отбор пристига в Пловдив. Този тим стана трети на Световното клубно първенство и разполага със състезатели от най-висока класа. Със сигурност на моменти ще ни бъде трудно да им противодействаме, но важното за нас е да намерим нашата игра. Нека обаче не забравяме, че сме с един много млад състав, за който всяко едно спечелено разиграване на такова ниво е израстване. По-важно е да успеем да изградим състезателките ни като характер и манталитет, а едва тогава да ги натоварваме с очаквания", допълни старши треньорът на Марица. 

Крачанов, който за втора поредна година е най-младият треньор в Шампионска лига, заяви, че очаква сериозна подкрепа от публиката в зала "Колодрума". 

"Надяваме се утре трибуните в залата да бъдат пълни. Това ще е първият ни домакински мач в тазгодишното издание на Шампионската лига и ще разчитаме на подкрепата на публиката. Дано да дойдат повече хора, които да ни подкрепят, а ние ще се опитаме да им се отблагодарим с добра игра", завърши Крачанов. 

Капитанът на Марица Ивелина Монова също изрази увереност, че "жълто-сините" ще покажат добра игра в двубоя срещу турския гранд.

"Психологически сме освободени и се надявам това да ни помогне в утрешния мач. Не поддържам тезата, че в даден двубой, когато единият отбор е явен фаворит, аутсайдерът няма какво да губи. Ние се готвим усилено за срещата и утре излизаме на полето, за да покажем максимума от себе си. Надявам се да дадем сто процента от възможностите си. Призовавам нашите фенове да бъдат по трибуните и да ни подкрепят. Винаги е много приятно, когато играеш пред собствена публика", заяви Монова. 

Срещата между Марица Пловдив и Еджзаджъбашъ Дайнавит е във вторник (20 декември) от 18:00 часа в "Колодрума".

Автор: Димитър Петков/БТА