„Не мога да кажа, че сме изиграли най-слабия ни мач, просто изиграхме най-слабите моменти в края на геймовете. Играхме добре до 20-22 точка, но след това допускахме грешки, които ни костваха и мача. Не си повярвахме и изпуснахме моментите и вместо да е 3:0 за нас, загубихме с 0:3. Не направихме това, което трябваше във важните моменти и не бяхме сигурни и убедени“, сподели старши треньорът на Марек Юнион Ивкони Найден Найденов след поражението с 0:3 от КАИ Теруел в Шампионската лига.

„Трябва да изградим едно постоянство. Липсва ни опит, но с оглед проблемите, които имаме, не е лесно. Знаете, че на поста диагонал играе състезател, който не е типичен за тази позиция. Във важните моменти се получава така, че няма все още кой да се нагърби и да завърши атаките“, коментира още Найденов, цитиран от bgvolleyball.com.

„Нямаме човек, който във важните моменти да може да поема отговорността. И затова губим доста геймове. Отборно играем добре и всеки се опитва да си върши работата. Диагоналът обаче си има своята тежест и липсата на такъв си оказва своята роля. Не мога да се сърдя на никого, нито на младите посрещачи като Ангел Велков и Мишо Цветанов. Млади са, нормално е да се пропукат в такива моменти. Но все пак ме е яд, защото имаха своите възможности и можеше да си спечелим мача“, добави още Найден Найденов.

На въпрос как ще подходи Марек към последните два мача от групата Найденов заяви: „Играем както можем, пък ще видим какво ще стане. Опитваме се да вземем максимума от тези срещи. Дано от всеки такъв мач всички трупат опит и осъзнават грешките си. Да се надяваме, че ще бъде полезно за тяхното развитие.“