Наставникът на Марек Юнион - Ивкони Найден Найденов коментира поражението от Белогорие с 0:3 гейма в мач от Шампионската лига.

"Бяхме малко стресирани, но това е нормално. Нищо, че вече четвърта година играем в Шампионска лига. Може би този отбор на Белогорие, срещу който играхме днес, е най-силният, който някога е идвал в Дупница. Момчетата бяха малко стресирани, но това е и целта – да играеш в тези мачове, да претръпваш и да израстваш!", коментира Найденов.

Двубоят бе и първи за дупничани в новопостроената зала в Дупница, която бе изпълнена до краен предел от над 1300 души.

"Радвам се, че в първия мач играхме срещу този съперник, за да можем да претръпнем и в следващите срещи срещу другите отбори да покажем повече зъби. Момчетата искаха да покажат малко повече в новата зала и пред толкова много публика. Това наистина им се отрази по-стресиращо, но няма значение. Ние за това сме тук – да играем срещу тези отбори и да се учим", продължи наставникът.

"Опитът, който трупаме в Шампионската лига е много важен, защото утре, когато излезем срещу отбор от българското първенство, ще сме много по-уверени и с много по-голямо самочувствие. Нищо, че падаш на 15. Играл си срещу Мусерски и хора от световна класа, срещу които трудно може да си представи човек. За съжаление болната ми тема и се надявам рано или късно и ние в България да започнем да инвестираме малко повече пари в клубния волейбол, за да задържаме част от състезателите си и наистина да бъдем едни клубни отбори, които да могат да се противопоставят на такива силни съперници. Но пак ще кажа - радваме се, че участваме тук и тези момчета могат да се докоснат до тези величия!“, завърши Найден Найденов.