Първенецът на България Марица Пловдив се класира за третия квалификационен кръг в Шампиоската лига по волейбол при жените. В крайно драматичен мач пловдивският тим се наложи в златен гейм с 15:12 точки срещу финландския ЛП Сало, след като преди това домакините спечелиха с 3:1 (14:25, 25:22, 26:24, 25:19), елиминирайки предимството на Марица от първия мач и пращайки двубоя в решителен тайбрек.

В първия гейм Марица показа отлична игра и го взе безпроблемно с 25:14. Втората част започна също много добре за българския отбор, който поведе с 12:6, но финландките направиха серия от точки при сервис на Роня Хейкиниеми и не само изравниха резултата, но и поведоха с 3 точки при 17:14. Марица изравни при 17:17, но в края на гейма Сало показа по-добра игра и изравни геймовете за 1:1.

В третата част Сало започна по-добре, но постепенно Марица изравни играта. В края на гейма обаче волейболистките на домакините, подкрепяни мощно от публиката в залата, спечелиха и третата част, за да поведат с 2:1.

Окрилени, скандинавките взеха и четвъртия гейм с 25:19. Така се наложи изиграването на решителен златен гейм. В него Сало поведе с 8:6 до техническото прекъсване, но след това с отлична игра в атака на Кремена Каменова Марица направи обрат и спечели с 15:12.

В следващия кръг българският шампион ще срещне руския Енисей Красноярск. Кремена Каменова отбеляза 20 точки за Марица, а Виктория Григорова добави 11 точки. За Сало Роня Хейкинеми завърши с 19 точки.