Домакинът на Финалната четворка Зенит Казан ще защитава титлата си във волейболната Шампионска лига. Тимът на Владимир Алекно, който спечели последните три издания на турнира, победи с 3:0 (22, 20, 20) италианския шампион Перуджа във втория полуфинал. Така утре руският тим ще играе в големия финал срещу Лубе Чивитанова, след като по-рано днес отборът на Цветан Соколов побеси с 3:1 гейма Закса (Полша).

Срещата между Зенит и Перуджа беше повторение на финала от миналата година, а резултатът не беше по-различен. С убийствен сервис Вилфредо Леон и съотборниците му разби посрещането на съперника. Именно кубинецът записа 4 директни точки от начален удар в първата част, за да компенсира по-колебливото представяне в атака. Зенит поведе убедително и затвори частта с 25:22.

Във втората част руският тим подобри представянето си в нападение, докато проблемите за Перуджа се запазиха. Нови мощни сервиси на Леон осигуриха комфортна преднина, за да дойде крайното 25:20.

Само в третия гейм италианският тим успя да остане по-дълго до своя съперник в резултата. Зенит обаче успяваше да отиграе в атака, а и началният удар пак се оказа ключов за разликата след второто техническо прекъсване. Мачът приключи при 25:20.

Вилфредо Леон записа 19 точки, 6 от които от начален удар, а Максим Михайлов завърши с 18 точки и 62% успеваемост в атака. Най-резултатен за Перуджа с 14 точки стана Александър Атанасиевич.

Така утре от 19:00 часа Зенит ще излезе срещу Чивитанова във финала, който можете да гледате по Нова спорт, 3 часа по-рано е срещата за трето място между Закса и Перуджа.