Първа победа в Шампионската лига и излизане от групата - това е целта пред волейболистките на Марица преди първия им мач от най-силния клубен турнир.

Марица започва второто си поредно участие в престижната надпревара с гостуване на френския Безие във вторник, а другите два отбора в групата са актуалният носител на трофея от Шампионската лига и световен клубен шампион – турския Вакъфбанк и тимът на Щутгарт.

„Искаме да качим едно стъпало нагоре. Тази година идеята е да имаме победа и ако може и повече. Ако имаме шанс, дори да мислим за следващата фаза. Най-важното е нашият отбор да започне да играе със самочувствието и нивото на европейски отобор, който не се притеснява да е участник в Лигата”, коментира треньорът на волейболния Марица Иван Петков.

„Надявам се да покажем през новия сезон едно ново лице на Марица, тъй като отборът е почти изцяло обновен. Надявам се на едно добро участие в Шампионската лига, да имаме максимален брой победи и да зарадваме зрителите в България. Дано направим пак един хубав дубъл в българското първенство”, сподели капитанът на тима Нася Димитров.