Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов и мениджърът Борис Халачев дадоха своя коментар за жребия в групите на Шампионската лига. Маричанки попаднаха в група Е заедно с полския Азоти Хемик, турския Еджзаджъбашъ ВитрА Истанбул и румънския КСМ Търговище Румъния. Шампионките за шести пореден път ще участват в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир.

„Най-важното е пътят за нашите състезателки. Те трябва да израснат, за да могат, когато дойдат мачовете от Шампионска лига, да покажат ниво. Волейболистките ни имат потенциал и ще се постараем да го развием максимално и да покажем едно добро лице. Водим преговори да се подсилим с още една състезателка. Надявам се съвсем скоро всичко да се уточни и с това ще затворим селекцията. Надявам се и тази година да съм най-младият треньор с най-младия състав в Шампионска лига. Всеки един мач в Шампионска лига за нашите момичета ще бъде изключително позитивен. Те ще се изправят срещу най-добрите отбори и състезателки“, заяви Борислав Крачанов пред MAX Sport 1.

„Сериозна група ни се падна, покрай такива мачовете младите ни състезателки ще се развиват все повече. Всичко зависи от нашето моментно състояние и това на другите отбори. Очаква ни един дълъг процес на работа, защото първите мачове от групата са в началото на декември. Надявам се да успеем да се подготвим по най-добрия начин и до покажем наистина добро ниво срещу тези отбори и да затвърдим позициите си в Европа“, добави треньорът на Марица след жребия.

„Няма лесни мачове и лесни отбори, но като гледам останалите групи мисля, че нашата е най-приемливата. Тепърва ще говорим със спортно-техническия щаб и президента на клуба и ще направим планове как да се представим по най-добрия начин в Шампионска лига. Фаворит в групата към момента е отборът на Еджзаджъбашъ“, заяви мениджърът на клуба Борис Халачев, който присъства на жребия в Брюксел, допълва официалния сайт на Марица.