Волейболните шампионки от Марица Пловдив дадоха пресконференция преди втория си домакински мач в Шампионска лига за този сезон срещу румънския КСМ Търговище. Двубоят ще се играе на 11 януари (сряда) от 18:00 часа в зала "Колодрума". На брифинга присъстваха старши-треньорът Борислав Крачанов, мениджърът Борис Халачев и волейболистката Лора Славчева.
 
Борислав Крачанов е наясно, че на отбора предстои доста трудна задача, тъй като съперникът е в топ 3 на Румъния. 
 
„Една пауза повече от 20 дена със сигурност се отразява на всеки един отбор. Хубавото е, че успяхме да намерим отбори, с които да играем контроли и да проверим нашето състояние. Контролите с румънския Крайова бяха изключително важни за нас. Успяхме да изчистим доста неща, които ни липсваха в нашата игра от първия полусезон. Още в началото на нашата подготовка те ни поканиха на турнир в Крайова и сега ние им върнахме домакинствата. Нивото на нашия съперник е доста високо и те са в топ 3 на Румъния в момента. Притежават опитни и млади състезателки. Надявам се да се опитаме да направим мача по-интригуващ и интересен за публиката.
 
Удоволствие е да играем с такива състезателки като Ана Белица. Това е много за нашите млади състезатели, за които е важно да играят срещу такива волейболистки.  Важно е и да си свършим работата и да покажем, че можем да се борим с най-добрите отбори в света. Искаме да развиваме нашите състезателки и те да успеят да се докажат срещу такива отбори и да си спечелят трансфер при тях. Важното е да израстваме всички - състезателките, аз като треньор и целия ни треньорски щаб. Ако ние си вършим правилно работата хората, които стоят зад нас ще останат още по-щастливи“, заяви Крачанов. 
 
„За нас публиката е седмият играч. Много е приятно да играеш пред пълна залата и се радваме, че в предния мач срещу Еджадабъшъ имахме огромна подкрепа. Призовавам ги за подкрепа и в сряда, защото те ни дават криле“,  каза Лора Славчева. 
 
Мениджърът на Марица Борис Халачев коментира проблема със залата.  
 
„Марица винаги е мечтала да играе в собствена зала в Пловдив. За съжаление, в момента клубът не може да си позволи този лукс. През годините сме играли в почти във всички възможни зали в града. Доколкото съм запознат, ние сме единственият клуб, който едновременно играе в три различни зали. Ако един ден имаме възможност да тренираме и да играем на едно и също място, това ще бъде прекрасно за отбора. Това ще бъде нашият дом. Дали обаче това ще се случи, времето ще покаже.
 
Има идея Община Пловдив да придобие зала "Строител" и да я даде на нас или на баскетболния Академик, но това все още не се е случило. Ако проектът с отдаване на залата е дългосрочен, може да се стигне до някакво решение, в което Марица ще направи всичко възможно да има свой собствен дом. В последните години интересът към волейбола е много засилен сред подрастващите и ще бъде добре да има повече места, в които да тренират. Стратегията на клуба е да налага млади състезателки. Да можем да ги изградим в следващите 2-3 години и те да станат гръбнак на националния отбор и да заиграят в топ клубовете на света“, обясни Халачев.