Старши треньорът на женския волейболен шампион Марица Пловдив - Борислав Крачанов, бе разочарован след третото поредно поражение на "жълто-сините" в група "Е" на Шампионската лига с 0:3 гейма от румънския КСМ Търговище. Наставникът открои като основна причина за загубата силното представяне на румънския тим на начален удар.
"За съжаление не успяхме да издържим на темпото, което наложи противникът в мача. Началният им удар бе много силен и това разпиля посрещането ни още от началото на срещата, от там дойдоха всичките ни трудности. Няма как да постигнем успех, когато заради слабо посрещане играем в нападение на високи топки. Едва в третия гейм успяхме да се стабилизираме при този елемент и нещата започнаха да се получават, но вече беше късно", започна старши треньорът на Марица.
 
"Не сме излезли на игрището с идеята, че трябва задължително да вземем нещо от този мач, с което да внесем допълнително напрежение в състезателките ни. Казах го и преди мача - надявахме се да покажем добра игра и да направим двубоя интересен за феновете, които дойдоха да ни подкрепят в залата", допълни наставникът на българския шампион.
 
"За съжаление, не успяхме да се представим по-добре в сравнение с първите ни два мача в Шампионската лига, но това е волейболът. Съставът ни е много млад, трябва да бъдем търпеливи. Състезателките трябва да си повярват, че могат да играят по-уверено и по-смело, както го показахме на моменти в третия гейм, но лошото е, че все още това са само моментни проблясъци", завърши Борислав Крачанов.
 
Автор: БТА/Димитър Петков