Старши треньорът на волейболния Левски Петър Шопов не отписва предварително шансовете на отбора си в 1/8-финалите в Купата на ЦЕВ срещу Фенербахче. Въпреки че турците са безспорният фаворит, според специалиста шансовете са равни.

"Фенербахче ще е един от факторите в Европа в скоро бъдеще, изключвам хегемона Динамо Казан. Шансовете са 50 на 50 винаги. Имаме техни мачове, но след мача с Монтана ще се готвим за тях", заяви Шопов пред DIEMA SPORT 2.

"Толкова ни е нагъсто програмата, че мислим само мач за мач. Защото, ако се замечтаеш за следващата фаза, можем да загубим и от Славия. Затова не мислим толкова за Фенербахче, има още много време. Нека първо мислим за Монтана."

"Турците намалиха сериозно финансите, но въпреки всичко това е отбор, който спечели Купата на Турция и би съперник като Халкбанк. Имат трима чужденци - двама французи и един словенец. Доста висок отбор са, взели са много качествени турски състезатели, определено са доста добри, доста над средното европейско ниво са", заяви Шопов.

Той се върна към предишния успех на "сините" в Европа срещу холандския първенец Грьонинген. Според него, този развой в двете битки е дал много опит и самочувствие на младите момчета в състава му.

"В началото е стряскащо да играеш с шампиона на Холандия Грьонинген. Но впоследствие получихме няколко техни мача на запис и още като ги видяхме, разбрахме че са преодолим отбор. Но не на 100%, а шансовете бяха 50 на 50."

"Доста класни състезатели имаха, но се радвам, че ние успяхме да се съберем и да изиграем два хубави мача. Особено този в Холандия го изиграхме по-добре, въпреки че го загубихме. Радвам се, че успяхме да елиминираме този отбор, поздравявам момчетата за това."

"За мен е много важно да се представяме добре в Европа. Много е важно по континента все още да се чува, че в България има и клубен волейбол, а не само националния отбор. Важното е да привличаме нови рекламодатели по този начин, защото едно е да те рекламират в Европа, а друго само у нас. И третото е за самочувствието и опита на момчетата."

"Един мач навън с толкова силен отбор се равнява на много мачове у нас. Самочувствието, когато отстраниш такъв силен противник навън, ти носи много удоволствие", сподели треньорът на Левски.