Играещият спортен директор на волейболния Нефтохимик Теодор Салпаров отличи представянето на играчите в мача с Олимпиакос. Бургазлии взеха с 3:1 първия мач от 1/4-финалите за Купата на CEV и са на прага на исторически полуфинал. 

Но според либерото на отбора, това няма да е никак лесна задача, макар на родния шампион да му трябват само два гейма, за да запише историческото постижение. Салпаров има огромен опит в мачовете с гърците с другите си тимове, в които е играл, така че не страда от излишна еуфория. 

"Наистина съм много доволен, както и всички фенове в залата. Видяхте, че играхме на много добро ниво и да победиш Олимпиакос, такъв гранд, не се случва всеки ден. Това влиза в историята на бургаския волейбол и за клубния ни волейбол това е много важно. Взехме една много хубава преднина, защото в реванша ни трябват само два гейма", заяви Салпаров.

"На тях това ще им тежи много повече, защото те са явният фаворит, с бюджета, който имат и състезателите им. Ние ще се надяваме да съумеем да вземем нашите шансове и да се опитаме да ги отстраним. Играе се много тежко там, играл съм с Динамо Москва и Зенит в тая зала, която е много специфична и техните болни фенове са наистина луди. Но днес беше една голяма емоция за всички в залата", завърши асът на бургазлии.