Полският Хемик надделя драматично с 3:2 над Марица в Шампионската лига в Пловдив, а едно име блестеше в състава на гостите. Това е българската националка Страшимира Симеонова, която не спести похвали за маричанки.

"Насладих се да играя пред такава българска публика, дори с националния отбор не сме играли пред такива фенове. Мисля, че Марица показа истинското си ниво и игра. Това, което показаха в Полша не беше това, което могат. Играха на много високо ниво, достойно за мачове от Шампионската лига", заяви Филипова пред DIEMA SPORT.

"Марица ни затрудни на посрещане и това определено ни създаде трудности, защото нашата игра се гради върху повече комбинации и игра в центъра. Бяхме принудени да играем с високи топки по краищата и това не беше нашата игра. Трябваше да измъкнем гейма точка по точка."

"След мачовете с Красноярск и тук и в Русия, съм убедена, че не е случайно представянето им на такова високо ниво", сподели още Филипова и разкри какво ѝ предстои с екипа на Хемик в следващите седмици.

"Колкото до Хемик, имаме много мачове в полското първенство и имаме всяка седмица по три мача. За нас най-важното е да изиграем на високо ниво следващия си мач в Шампионската лига, за да нямаме срив, както беше днес", завърши Филипова.