Либерото на Лукойл-Нефтохимик Теодор Салпаров говори пред предаването „Златния гейм” по DIEMA SPORT след загубата на неговия тим от Олимпиакос с 0:3 за Купата на CEV. Опитният волейболист критикува съдиите, които помогнаха във важните моменти на гранда от Гърция. Салпаров все пак призна за класата на отбора от Пирея, но счита, че не е нужно да се помага така на топ-отборите във волейбола.

„Тактически съумяхме да извадим Тодор Алескиев от играта им, но имат много дълга скамейка и играха страхотно. За съдийството: освен в златния гейм имаше и периоди от време – те съумяха да ги подкрепят брутално. В първия гейм, след като падахме с пет точки разлика се върнахме от петточков пасив. Сериозен блокаут не бе отсъден в наша полза. Ники Учиков игра добре, щеше да счупи палците на блокадата, но дадоха тяхна точка. Съдията си затвори очите, не смятам, че гранд като Олимпиакос заслужава такава помощ. Дори, след като ги победихме с 1:3 в Бургас, те бяха фаворити”, започна Салпаров.

„Нямат нужда от такава подкрепа. Един от съдиите беше кипърец, какво да говорим. В най-тънките моменти съумяха да ни порежат и натежаха. Не ни дадоха съдиите, за да имаме увереност да се борим като равен с равен. Техният отбор е с бюджет от 4 милиона евро”, продължи либерото на Нефтохимик.

„Със сигурност те са по-класният отбор, но въпреки огромните им звезди имат много пропуски, които ние, благодарение на видеоанализа, съумяхме да разучим. Избрахме една тактика в първия мач, с която ги надиграхме. Те не промениха нищо чисто тактически, но днес имаше неща, които не излезнаха. Със сигурност по-добрият отбор победи, но не прави чест на съдиите, че ги подкрепяха така грозно във важните моменти”, продължи Салпаров.

„Ние сега сме далеч от Шампионската лига, защото изоставаме в класирането. Другите отбори с резултатите си показват, че играят по-стойностен волейбол. Въпреки последните три мача, в които загатнахме, че имаме потенциал, то трябва да се показва винаги. Не става само на мач да излезеш и да дадеш максимума. Трябва да сме отдадени винаги, всеки един ден. Убеден съм, че Нефтохимик ще изглежда добре в плейофите. С малко шанс ми се иска да се преборим за титлата. Трябва да бъдем реалисти, че ще бъде много трудно. Това е хубаво за клубния ни волейбол, тъй като интригата е голяма. Това трябва да радва всички”, довери още Салпаров.

„Мисля, че след организационните промени отборът показа друго лице. Надявам се да проличи и в плейофите. Повече от сигурен съм, че отборът ще седи различно тогава. Вижда се с просто око”, завърши Теодор Салпаров.