Либерото на Хебър Пазарджик Теодор Салпаров беше гост в предаването „Златният гейм” по DIEMA SPORT 2. Той коментира представянето на отбора в първенството и Шампионската лига.

„С оглед на това, че приключихме на Шампионската лига, ще имаме шанс да отпочинем. Има и такъв период към 15 дни, в който няма да се играят мачове заради младежкия национален отбор. Преди плейофите ще имаме шанс да се заредим”, започна Салпаров.

„Емоцията е друга да играеш в Шампионската лига. Това е най-добрият турнир в Европа. С огледа на регламента виждаме, че има по-слаби отбори. Хубавото е, че успяхме да минем през всички перипетии и да дадем максимума от нас. Виждам, че се получи до момента. Всичко това ни прави много щастливи, защото можем да постигнем целите си”, продължи той.  

„Цифрите са само повърхностни, има детайли, които не се виждат. Получи се много оспорван гейм, ако го бяха взели, щеше да се завърже мачът. И ние имахме нарушен тренировъчен процес. Излязохме мотивирани, защото знаехме, че Нефтохимик е единственият отбор, който оказва съпротива. Ние сме стъпили здраво на земята и знаем, че трябва да натискаме много в тренировъчния процес. В мачовете с по-слаби отбори ще могат да играят всички отбори.”

„Виктор Йосифов, Тошко Алексиев и Теодор Тодоров са доказани играчи. Якопо Масари помага много в посрещането. Когато с него разделим игрището, Тодор Алексиев се справя много добре на сервис. Якопо е научен на всички елементи, в защита играе страхотно. В така е много добре. Цялостно отборът беше подран всеки да си тежи на мястото”, каза още Салпаров.

„Такива чужденци като Якопо и Брандли Гънтър трябват у нас. Те трябва да направят разлика, за да може момчето българин да се учи. Такива чужденци трябва да се взимат. Страхотна химия се получи между нас. Имаме страхотно разбирателство и в тренировъчния процес. Всеки от ръководството си върши страхотно работата, показа, че може да надгражда. Тези хора знаят да управляват на високо ниво. Този отбор има потенциал да играе още по-добре. Шефовете знаят какво да подобрят. Ние сме длъжни да станем шампиони”.

„Доказахме, че можем да играем под напрежение и дори когато губим в резултата, да обърнем. Много помагат и титлите, които си имал. Опитът в националния отбор. Това е в миналото. Не може да казваш какво си спечелил някога. В новия си клуб трябва да докажеш, че си този състезател”.

„Тодор Алексиев прави феноменален сезон. Смея да твърдя, че той е барометърът, който ни държи. Той се нагърбва с ролята на лидер и му се получава. Той винаги го е имал това. Това му е най-силният сезон в Хебър”.

„Няма да забравя никога критиките от журналистите за националния отбор, когато бяхме четвърти. Тогава казах, че това граничи за златен медал за нашата малка държава. Виждаме в последните години, че слизаме надолу. Надявам се да тръгне възходящо националният отбор. Има много млади момчета, които правят добри неща. Това говори, че има голям потенциал, но ще трябва да мине време, за да влязат в националния отбор. Надявам се по-скоро да си върнем тези успехи”.

„През 2020 година приключихме с Виктор Йосифов с Берлин. Победихме Сърбия, Франция и Холандия. Това беше преди 2 години. При отказване на две-три фигури, които са били стълбове, оказва влияние. Вярвам, че имаме талантливи момчета, които ще могат да играят на високо ниво и да се надяваме, че скоро ще се върнат успехите”.

„Последно с български отбор такива емоции имаше с ЦСКА. Тази атмосфера, която се създава в тези трудни времена, може да се случи в Пазарджик. Тези хора не спират да ни подкрепят. Публиката в България не обичат, когато се получават геймове с разлика. Публиката ни е взискателна, разбира от волейбол и дава много. Това нас много ни радва, държи ни живи. Емоцията е уникална. Всяка жертва си заслужава за тези хора. Щастлив съм от периода, за това, че дойдох в Хебър. Надявам се да съм оправдал очакванията. Тези хора знаят да управляват, да надграждат по правилния път. С видяното тази година съм сигурен, че нещата ще вървят възходящо с това ръководство”.

„Кметът г-н Попов е много емоционален. Ако е на игрището, ще изглежда като мен. Радващо е, че този човек не се меси в тренировъчния процес. Той прави така, че клубът да има всичко на високо ниво. С Камило Плачи имах разговор и му казах, че малко хора биха го оставили да ходи да се лекува и да се прибира, да оставим отбора на сляпо”.

„Името на Хебър много се чува в Европа. Отзвукът е страшно голям. Това задължава догодина да направим поне такъв успех”, завърши Салпаров.