Треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 Николай Желязков говори пред медиите преди той и играчите му да се качат на самолета за Варшава. Утре от 19:00 часа бургазлии излизат срещу СКРА Белхатов в мач-реванш за Купата на CEV. В първата среща край морето полският тим измъкна драматична победа с 3:2. 
 
"Имаме проблеми с двама основни играчи. Александър Туш и Ники Николов няма да пътуват с нас. Вторият разпределител Любчо Телкийски е готов да замести Туш и се надявам да се справи. Предстои ни тежка среща срещу силен съперник, който ще бъде с още по-силен състав от този, с който дойде в Бургас.
 
Ясно е, че поляците са фаворити, но ние имаме огромно желание да покажем качествен волейбол и ще  дадем най-доброто от себе си. При тях може да има повече умора, отколкото подценяване. Имат много силно първенство и за мен е важно да извлечем позитиви. В никакъв случай не тръгваме като обречени.
 
След първия мач видях в момчетата повече съжаление, отколкото задоволство от добрата игра. Ако не бяхме направили толкова непредизвикани грешки на начален удар, можеше повече да затрудним съперника.
 
В тези мачове има особен заряд, който няма как да се получи на тренировка и дори във вътрешния шампионат. Всеки млад играч трябва да се научи как да се справя с напрежението. Нашата подготовка не е насочена само към този мач, тъй като след това ни предстоят и други важни двубои", заяви Желязков.