Играещият спортен директор на волейболния Нефтохимик Теодор Салпаров говори по всички теми около клуба в предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT.

"Започваме добре 2018-та година. През първия полусезон имахме доста трудности. В един период не играехме както искахме. Купата я изиграхме прекрасно и доказахме, че Нефтохимик е най-добрият отбор. Следващата цел е шампионската титла," обясни Теди Салпаров.

"Радващото е, че с преките конкуренти побеждаваме категорично. Трябва да се опитаме през втория полусезон да затвърдим нивото. Приятно изненадан съм от нивото на първенството. Далеч сме от големите, но има добра конкуренция, с доста големи бюджети на 4-5 отбора. Ако се продължава така, ще се надгражда, ще се расте."

"Имаме уверението на ръководството в лицето на Валентин Златев и на Сашо Везенков, че няма да е само тази година, има идея за проект, който да се развива през годините и в Европа. Много ни се иска да играем в Шампионската лига. От рано да седнем и да подредим нещата с Огнян Томов и Сашо Везенков, за да може отборът да влезе в групите. Но първо трябва да станем шампиони, с требъл."

Волейболната Купа на България 2018 - обзор, емоции и признания

"Със сигурност всички отбори, които са привлекли чужденци, са им куцали някои постове. Ние не успяхме с чужденците така, както бяхме планували. Не уцелихме с чужденците. Догодина, ако седнем по-отрано, се надявам да е различно."

"Искаме да задържим младите, и може би още млади таланти от други отбори, и да израсват и те, ако играем в евротурнирите."

"Най-важни са финансовите условия. Ние имаме възможност да си позволим играчи от средноевропейско ниво. Чужденците трябва да вдигат нивото. Още май месец трябва да се вземат, ако искаме да са класни."

"Не сме доволни от участието си този сезон в евротурнирите. Малкото време, проблемите с чужденците си оказаха влияние. Искаше ни се да влезем в групите, щеше да е огромен успех за града. Но ако трябва да сме честни, не заслужавахме. Но смятам, че сега играхме в пъти по-добре. Ако бяхме играли така, както в последния мач, можехме да влезем поне в Купата на ЦЕВ."

"Георги и Валентин Братоеви са имали уговорка още преди аз да дойда със Сашо Везенков. Те ще имат добри оферти, надяваме се да останат, но ако офертите са по-добри, е нормално да заминат. Ако останат, ще се радваме, ако заминат, ще се радваме на успехите им в чужбина."