Марица Пловдив допусна четвърто поредно поражение в групите на Шампионската лига по волейбол за жени. Българският първенец отстъпи с 0:3 (14:25, 16:25, 5:25) гейма като гост на турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит Истанбул в мач от група Е на надпреварата. Срещата се игра в зала "Бурхан Фелек“ в Истанбул пред около 2000 зрители. 

Бронзовите медалистки от последното световно клубно първенство бяха по-добрият отбор на полето през целия двубой и заслужено стигнаха до успеха, който е четвърти пореден за тях в тазгодишното издание на Шампионската лига. По този начин възпитаничките на старши треньора Ферхат Акбаш остават лидери в класирането на група "Е" с пълен актив от 12 точки и само един загубен гейм, докато Марица заема последното място в подреждането с четири поражения от четири мача и без спечелен гейм.

Домакините започнаха по-силно срещата и отвориха ранна преднина 7:1 точки, която увеличиха в хода на гейма и затвориха първата част след 25:14.

Вторият гейм стартира равностойно и двата тима вървяха точка за точка до 5:5. След това обаче Еджзаджъбашъ вдигна значително нивото си на посрещане и ефективността си в нападение и това позволи на турския тим да поведе със 17:9. Домакините на изпуснаха инициативата и поведоха с 2:0 гейма след 25:16 във втората част.

В третата част възпитаничките на Ферхат Акбаш пречупиха съпротивата на българския шампион, като дадоха само 5 точки на Марица за крайното 25:5.

Най-резултатна за успеха на Еджзаджъбашъ беше Саманта Фабрис с 12 точки. 

За българския тим Ива Дудова се отчете с 8 точки.

В следващия си мач от група "Е" на Шампионската лига Марица приема полския Хемик Полице, докато Еджзаджъбашъ гостува на румънския КСМ Търговище.

Автор: Димитър Петков/БТА