Българският шампион по волейбол при жените Марица Пловдив започва участието си в Шампионска лига. На пътя на маричанки излиза полския Хемик Полице. Срещата е с начален час 21:30 часа и ще бъде предавана пряко в ефира на MAX Sport 1.

Полякините са считани за абсолютни фаворитки в двубоя в „Нето Арена“. От началото на сезона Хемик има едва една загуба, дошла от непретенциозния Уни Ополе. За момента волейболистките от Шчечин заемат третото място в силния полски шампионат, като са в голяма близост до челните две позиции, заемани от ЛКС Лодз и Девелопреш Ржежов.

Пловдивчанките традиционно стартираха силно сезона и натрупаха шест последователни победи, с което държат върха в Суперлигата. В последния кръг от първенството, в зала „Сиконко“, те победиха Левски с 3:0 гейма. През миналия сезон в най-силния европейски клубен турни „жълто-сините“ записаха шест загуби в тежката група с Фенербахче, Безие и Динамо Казан, и сега със сигурност са мотивирани за далеч повече.

Тази година маричанки попаднаха в група Е заедно с днешния си полски съперник, турския Еджзаджъбашъ Витра и румънския КСМ Търговище.