Женският волейболен шампион на България Марица Пловдив започва днес мачовете си в групите на Шампионската лига срещу италианския Савино Дел Бене. Двубоят е днес, от 21:00 б.в. в Палацо Вани във Флоренция.

Марица ще играе за 7-ми пореден път в групите на Шампионската лига. Маричанки са 9 пъти поред шампион на България и през миналия сезон станаха първият волейболен отбор в страната и при мъжете и жените при такава поредна серия от титли.

Съперникът на Жълто-сините през изминалия сезон завърши на третото място в италианския елит и спечели втория по значимост турнир в клубния волейбол – Купата на ЦЕВ. Отборът постави и рекорд във финала срещу румънския Алба Блаж (Блаж), побеждавайки с 3:0 гейма (25:18, 25:12, 25:11) и даде само 41 точки на румънките, което е най-категоричния успех във финал от евротурнирите за всички времена. Преди два сезона в кампанията 2021-2022 италианките спечелиха и третия по значимост клубен турнир за Купата на претендентите.

В отбора играят едни от големите звезди на волейбола и през този сезон Скандичи направи сериозна селекция се цели доста по-високо. Тимът разполага със звезди като китайката Тинг Жу, сръбкинята Майа Огненович, американката Хейли Уошингтън, бразилката Ана Каролина Да Силва, белгийката Брит Ерботс, италианката Екатерина Антропова и други.

„Италианският ни съперник е доста качествен и разполага с доста добри индивидуални състезателки. За мен лично един от отборите, които ще се бори за титлата в Шампионска лига. От наша страна не значи, че отиваме да се предадем предварително. Ще видим какво сме надградили, защото запазихме голяма част от състава си и с опита на нашите нови попълнения се надявам една идея нашето ниво и да покажем израстване“, заяви треньорът на Марица Борислав Крачанов преди двубоя.