Отборът на Марица (Пловдив) отстъпи с 0:3 (19:25, 20:25, 19:25) гейма пред турския гранд Екзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) в четвъртия си мач от група „В“ на Шампионската лига по волейбол за жени. По този начин българският първенец остава на трета позиция в подреждането на групата с 2 точки в актива си след 1 победа и 3 поражения. Екзаджъбашъ е втори с 9 точки, колкото има и лидерът Скандичи (Италия), който утре се изправя срещу последния в класирането Вашаш (Унгария). 

Двубоят в зала „Бурхан Фелек“ в Истанбул започна равностойно и двата тима вървяха точка за точка до 12:12. Тогава Марица поведе с 14:12, но след това турският гранд взе 7 поредни разигравания и това се оказа решаващо за крайния изход от първата част, която завърши при резултат 25:19 в полза на Екзаджъбашъ. 

В началото на втория гейм българският шампион продължи да бъде равностоен на финалиста от миналогодишното издание на надпреварата и стоеше близо в резултата до 8:8, когато обаче след поредица от силни сервиси отборът, воден от Ферхат Акбаш, се откъсна напред – 11:8. Старши треньорът на „жълто-сините“ Борислав Крачанов взе прекъсване и след него пловдивският тим скъси изоставането си до 13:15. Стигна се до 20:16 за домакините, които в последствие затвориха и втората част след 25:20.

В третия гейм турският гранд взе инициативата в началото и поведе с 9:5. Марица отговори и намали пасива си до точка при 9:10. След това обаче тимът на Екзаджъбашъ повиши значително ефективността си в нападение и не изпусна инициативата до края, за да се поздрави с победата след 25:19.

Най-резултатни за успеха на домакините станаха Ханде Баладън, Япрак Еркек и Ирина Воронкова с по 10 точки.

За Марица Мария Кривошийска и Добрина Христоскова реализираха по 11 точки. 

През месец януари за „жълто-сините“ предстоят и последните 2 мача в груповата фаза на Шампионската лига – домакинства срещу Скандичи и Вашаш. При успех срещу унгарския тим възпитаничките на Борислав Крачанов могат да заемат третата позиция в класирането и да продължат европейското си участие в турнира за Купата на ЦЕВ.