Женският ни волейболен шампион Марица Пловдив гостува на френския Безие в първата си среща от Шампионска лига. Срещата е тази вечер от 21:00 часа българско време в "Арена Нарбон" и ще бъде предавана пряко по MAX Sport 1. Марица ще участва за пети пореден път в груповата фаза на Шампионската лига. Отборът е в група D на Шампионската лига, а в нея освен Безие са още френският гранд Фенербахче Опет (Истанбул) и руския Динамо – Ак Барс (Казан).
 
В щаба на тима се надяват момичетата да се възстановят от тежкото пътуване, което продължи близо 12 часа. От летище София пловдивчанки  взеха полет до Амстердам, а от там се прекачиха за Тулуза. Последва придвижване с автобус до Нарбон. 
 
Безие не започна по най-добрия начин новия сезон и отборът е на 12-о място с 11 точки при четири успеха и шест поражения при геймова разлика 16:23. В последния си мач преди двубоя с Марица френският тим загуби като гост на ТФОК (Флоранж) с 2:3.
 
Двата отбора се срещнаха и през сезон 2018-2019 в груповата фаза на Шампионската лига. Тогава Безие спечели с 3:0 във Франция, а Марица победи с 3:1 в Пловдив и записа първата си историческа победа в групите на Шампионската лига.
 
Любопитно е, че Безие не играе в града си домакинствата в Шампионската лига, защото залата не отговаря на изискванията на ЦЕВ за турнира. През сезон 2018-2019 френският тим посрещна Марица в град Агд, а сега двубоят ще се играе в много по-хубавата зала "Арена Нарбон" в град Нарбон.
 
27-годишният наставник на Марица Борислав Крачанов, който е най-младият треньор в груповата фаза на турнира, иска отборът му да защити мястото си на европейската сцена.
 
„Очакванията са да играем добър волейбол и да покажем, че мястото ни е на европейската сцена. Да изпълним указанията, които дадем към момичетата и да покажем високо ниво. Не мога да кажа какво е като чувство, тъй като още не съм го изпитал, но е голяма отговорност, която трябва да изпълня по най-добрия начин. От началото на сезона Безие показва по-колеблив волейбол. Надявам се, че ще успеем да се възползваме от техните слабости и да сложим край на негативната серия при гостуванията във Франция. 
 
Свършихме доста работа с щаба през последните седмици и разучихме техните силни и слаби страни. Надявам се момичетата да излязат напълно концентрирани и да успеят да изпълнят целите и указанията, които сме поставили и да се надяваме на добър резултат“, заяви Борислав Крачанов пред официалния сайт на клуба преди двубоя с Безие.