Волейболните шампионки на България от Марица претърпяха тежка загуба в предпоследния си мач от груповата фаза на женската Шампионска лига. Те паднаха с 0:3 от сръбския Визура в Белград. 

В отделните части резултатът беше 25:23, 25:19, 25:14 в полза на победителките. Така пловдивчанки записаха пета загуба от пет мача и остават с актив от една точка на последното място в групата. Сръбкините пък вече имат шест точки в актива си на третата позиция и са с малки шансове да се класират за елиминациите. 

Най-оспорвана беше първата част на двубоя. В нея Визура взе водачеството и го поддържаше през цялото времетраене на гейма, но Марица не изоставаше драстично. В края му нашите момичета дори се доближиха до равенството, но така и не съумяха да сътворят обрат и паднаха с 23:25. 

Във втория гейм пловдивчанки дори поведоха на първата техническа пауза, но постепенно сръбкините обърнаха развоя и дръпнаха с разлика. Малко след втората техническа пауза българките пак успяха за малко да върнат интригата, но в крайна сметка рухнаха и паднаха с 19:25. 

Това окончателно ги сломи в третия гейм и в него бяха само спаринг-партньор на Визура. Домакините от Белград затвориха частта при 25:14 и с това се поздравиха и с чистата победа от този мач. 

Последният мач на Марица в Шампионската лига ще е на 27 февруари. Тогава пловдивчанки гостуват на абсолютния доминант в групата Динамо Казан. В прекия сблъсък между Визура и Хемик Полис в Полша на Страшимира Симеонова пък ще се реши кой ще е вторият отбор от тази група, който продължава в елиминациите. 

Стартов състав на Марица: Лора Китипова, Шайна Джоузеф, Деси Николова, Симона Димитрова, Нася Димитрова, Виктория Григорова, либеро: Ивелина Монова/Жана Тодорова