Отборът на Марица вече е във френския фестивален град Кан и се готви усърдно за първия си мач от Шампионската лига за сезона. Шампионките на България излизат срещу тези на Франция РК Кан във вторник, 19 ноември, от 21:30 часа в зала "Пале де Виктоар".

В групата е и президентската двойка на клуба Илия и Емилия Динкови, които за първи път пътуват с отбора за мач от Шампионската лига с тежкото бреме да донесат късмет на Марица за първа победа като гост в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

"Жълто-сините" тръгнаха от Пловдив в ранната сутрин в понеделник и след два кратки полета през Виена до Ница пристигнаха безметежно и се настаниха в хотела си в Кан, като Лазурният бряг ги посрещна с мрачно време и лек дъждец.

След малка почивка, момичетата на Владимир Орлов отпътуваха за залата, където направиха 30-минутен фитнес преди да изпробват с двучасово занимание и самия терен, на който ще се проведе важният мач. Преди тренировката в залата ги посрещна българската националка и бивша волейболистка на Марица Мира Тодорова, която сега защитава цветовете на РК Кан.

Всички налични 13 волейболистки на българския тим са в добро здравословно състояние и очакват с настроение първата среща от Група Е на Шампионската лига.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.