Марица не успя да вземе гейм при гостуването си на Хемик Полице в Полша и записа трета загуба в група С с 0:3 (16:25, 24:26, 12:24).

Това бе първи мач далеч от Пловдив за маричанки в групата, но те не успяха да се противопоставят сериозно на силния противник.

След напускането на Кремена Каменова и Таня Петкова, обликът на Марица вече е доста по-различен и трудностите му се виждат във всеки нов мач в Европа.

Марица започна добре двубоя, но домакините бързо се окопитиха и взеха аванс, като имаха преднина на първото техническо прекъсване, и след това продължиха да я увеличава.

Постепенно Хемик трупаше точки и без особени проблеми затвори първия гейм с 25:16, като Марица нямаше особени аргументи в атака, с които да затрудни противника.

Сервисът на Марица проработи във втория гейм, където играта вървеше точка за точка, но пловдивчанки успяха да дръпнат на първото техническо прекъсване, а след това взеха и 4 точки аванс.

Опитните полякини не позволиха да се стигне до по-сериозно откъсване, направиха четири поредни точки и изравниха резултата. Те имаха и точка аванс на второто техническо прекъсване, след пълен обрат. 

Почти до края Хемик водеше, но страхотни моменти за Марица помогнаха на българския тим да настигне съперника до 22:22.

След още няколко равенства обаче, домакините взеха финалните две точки в гейма, за да го затворят с 26:24.

Пораженческото начало на третия гейм до голяма степен реши нещата. Хемик стартира с 9:2, а след това отново увеличаваше разликата.

Накрая полякините се наложиха с 25:12 без усилия, за да сложат точка на спора и на двубоя.

Мачът продължи само 83 минути, като Симона Димитрова бе най-резултатна с 11 точки.

Страшимира Симеонова от състава на Хемик се отчете с четири точки за домакините.