Хубава победа над Динамо Букурещ, зарадвала феновете в зала „Левски София”, записа мъжкият тим на Левски в първия 1/8-финален мач от европейския клубен турнир CEV Challenge Cup.

Момчетата на старши треньора Николай Желязков се справиха чисто с румънския съперник – 3:0 (25:20, 25:23, 25:18), и си осигуриха чудесна изходна позиция за реванша. Той е на 20 декември от 19 часа в Букурещ. В него „сините” се нуждаят от 2 спечелени гейма, за да се класират за фазата на 1/4-финалите.

Срещу водения от румънската легенда Стелиан Мокулеску Динамо, столичани определено се представиха на ниво и след 73 минути заслужено се поздравиха със сладък успех, който обаче трябва да бъде затвърден през следващата седмица в Румъния.

В първия гейм след 6:5 в тяхна полза "сините" дръпнаха в резултата, като авансът им в един момент стигна до 8 точки. Така те имаха комфорта спокойно да вземат частта на сметката си. Вторият гейм бе много равностоен, но българите успяха да го измъкнат в края. В третата част се повтори сценарият от първата. След 6:5 за волейболистите на Левски те натрупаха преднина, за да я направят най-голяма със затварянето на двубоя. След неговия край те получиха бурните аплодисменти на залата.

Пореден силен мач през сезона изигра Владимир Гърков, който стана най-резултатен с 13 точки (3 аса, 1 блок). Алехандро Торо и Венислав Антов се отличиха с по 9 пункта, а Светослав Гоцев добави 7, като 4 бяха от марковите му блокади.