Треньорът на волейболния мъжки отбор на Хебър Камило Плачи получи наградата за отбор на месец ноември, след като тимът успя да се класира в групите на Шампионската лига. Тимът от Пазарджик е получил 20 гласа в традиционната анкета, а далеч на второ място с 4 гласа е националният отбор по кикбокс. Това е четвърта награда за Хебър за отбор на месеца, като интересно е и миналия ноември тимът е спечелил този приз, но тогава за влизането в турнира за Купата на CEV. Останалите награди Хебър получава, когато печели Купата на България и Суперкупата на България.

"Благодаря за хубавите думи. Благодаря за наградата. Имам много хубави спомени от тази зала. Когато станах треньор на националния отбор по волейбол, отново бях тук и дадох първата си пресконференция. Тогава говорехме за медали. Четвърто място на Олимпийските игри, четвърто място на европейското първенство, четвърто място с Световната лига. Имам страхотни спомени", бяха първите думи на Камило Плачи.

"Кметът на Пазарджик Тодор Попов ме убеди да се върна в България. Той много обича спорта. Обадиха ми се и много от играчите, с които съм работил - Тео Салпаров, Тошко Тодоров, Иван Станев. Казаха ми: "Върни се, за да направим нещо хубаво!". През последните 2 месеца не бях в България, защото имах здравословен проблем. Но браво на всички, които свършиха страхотна работа през това време. Успяхме да изпълним всичките си цели. Поддържах всекидневна връзка с екипа ми, когато не бях тук. Правехме заедно програмата, съгласувахме я. Доволен съм, че работя с професионалисти, защото те знаят какво да правят. Щастлив съм за наградата, която е и за града, а за президента на клуба ни Александър Иванов", каза още италианският треньор.

Yulian Todorov / LAP.bg
8 снимки

"Влизането в групите на Шампионската лига е исторически момент за Пазарджик. Мач от Шампионската лига се помни винаги. Надяваме се феновете да дойдат сега на мача ни в четвъртък и да ни помогнат", пожела си Плачи.

"Винаги съм имал положително мнение за националния отбор на България. Вярно е, че сега се смениха много играчи. Като че ли след поколението на Виктор и Тодор Алексиев липсват силни състезатели. Може би и заради това няма толкова високо ниво напоследък. Но виждам много силни играчи в младото поколение, в отборите на Мартин Стоев и Найден Найденов. Те ще помогнат на тима", смята италианецът.

"Добрите състезатели изчистват веднага лошите моменти от главите си и мислят как да постигнат победа в следващия мач. Така че забравяме за загубата от полския тим и трябва да мислим само как да победим Фридрихсхафен. Ние искаме да печелим мачовете си в Шампионската лига, не да сме туристи там!", показа самочувствие Плачи.

"Много е рано да се каже дали ще бъдем отново шампиони на България. Лесно е да се каже, но е трудно да се направи. Ще видим на финала. Пътят наистина е дълъг, магистрала е. Моят стил е да играем мач за мач. Нужно е да играем силно във всеки мач, да печелим, а накрая ще видим дали можем да излезем от групите на Шампионската лига", завърши Камило Плачи.

Треньорът разкри, че е дал 3 дни почивка на играчите за Коледа и още 3 дни почивка за Нова година.

Капитанът на Хебър Иван Станев призна, че има разлика в класите с полския отбор Ястребски, който победи българския шампион лесно в първия мач с 3:0.

"Че има разлика в класите, се вижда и от самия мач. В нашата група полският Ястребски е най-силният отбор. Но можеше да се представим и по-добре, това все пак ни беше първият мач в групите на Шампионската лига. Самото влизане в турнира е голям успех. Направихме го по трудния начин. Знаете, че едва ли не ни смятаха за облечени след загубата с първия ни мач в Испания (бел. ред. - от испанския шампион Гуагуас с 0:3). Сигурен съм, че сега ще покажем друго лице във втория си мач. Пак казвам, че има разлика в класите. В Шампионската лига са 20-те най-добри отбора в Европа. Има страхотни състезатели. Разликата с полския отбор идва и от това, че те играят всяка седмица в първенството си мачове близо до нивото на Шампионската лига, а при нас шампионатът не е на това ниво. Но ние сме професионалисти и трябва да компенсираме това", смята капитанът на тима Иван Станев.