"За българския клубен волейбол това е много значително събитие и ми се щеше да бъде вдигнат адреналина малко повече от феновете на волейбола не само в Пловдив, но и в България", заяви мениджърът от школата на волейболния Марица Пловдив Владимир Котев преди изключително престижния сблъсък с Вакъфбанк в Шампионската лига. 

"Идва един отбор, който е селектиран от най-добрите волейболистки, има 4 супер звезди, състезателки от турския национален отбор, много млади състезателки също така, може би и бъдещите звезди на турския волейбол", коментира още Владимир Котев.

"Няма как да говорим за подценяване, Вакъфбанк спечели световното клубно първенство като загубиха само един гейм. Искахме с наставника Иван Петков да докараме Вакъфбанк тук, това се и случи, надяваме се състезателките да извлекат най-доброто от тази среща, надяваме се, залата да е пълна и да поставим нов рекорд по посещаемост, надявам се, да преодолеят себе си волейболистките, имаме шансове", добави той.

"Дано покажем един добър волейбол и феновете ще оценят това нещо. С всяка една година правим нови стъпки в сфера, в която още сме новаци и дебютанти, независимо, че вече няколко години играем в Европа. Това ни е втора година в групите на Шампионска лига, прохождаме в този турнир, дано запишем първа, а защо не и втора победа, но да вървим стъпка по стъпка", каза още Владимир Котев и добави:

"Спрямо миналата година имаме нови 9 състезателки, това си е един нов отбор, трябва време за обиграване. Ние се учим, взели сме си поуки. С течение на времето този отбор ще покаже своя потенциал. От мача с Вакъфбанк може само да спечелим."

Срещата между двата тима може да проследите в ефира на DIEMA SPORT в четвъртък от 18:00 часа.