Ден преди големия мач с гостуващия Енисей (Красноярск) от последния кръг в Шампионската лига преди груповата фаза на състезанието, старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков и централната блокировачка Нася Димитрова, която днес празнува 25-ия си рожден ден, коментираха пред volleymaritza.bg предстоящия сблъсък.

Иван Петков: “Двубоят ще бъде тежък. Както и предният мач с отбора на ЛП Сало (Сало), така и този мач ще бъде тежък. Като отговорност на самия сблъсък, това е последната стъпка за влизане в групите на Шампионска лига, и, според мен, всичко ще се реши в реванша в Русия. Мисля, че сме в малко по-добро състояние отколкото преди десетина дни. Момичетата вече започват да влизат в ритъм. Започва да се получава сработката в отбора. Всеки треньор винаги казва, че има още много какво да се работи. Аз не правя изключение, като не го казвам тривиално, а с чиста съвест, че нашият отбор все още е далеч от истинския си потенциал – и като форма на състезатели, и като обиграност на отбора, и като треньорски идеи...”

Нася Димитрова: “Чувствам се като във всеки един обикновен ден. Малко съм недобре здравословно. Имам проблем с коляното – малко е възпалено, но се надявам до утре да е по-добре. Днес ще празнувам рождения си ден с тренировка, а вечерта евентуално на вечеря с приятели. Утре ще дадем всичко от себе си и ще се постараем да направим един хубав мач. Най-важното е да победим и, ако може, да е категорично, но определено ще бъде труден мач. Запознахме се с играта на съперничките и се надявам да окажем съпротивление на тяхната игра и да се справим. Прогноза за крайния изход от двубоя няма да дам. Само се надявам да играем мотивирано, нахъсано и с голямо желание за победа.”

Първият мач между Марица Пловдив и Енисей Красноярск от третия кръг на женската Шампионска лига по волейбол, който ще се проведе утре, вторник (7 ноември), от 18:00 б.в. в зала Колодрума в Града под тепетата, ще бъде излъчен пряко по телевизия Diema Sport HD.

Половин час преди срещата и половин час след срещата между шампионките на България и елитния тим от Русия Diema Sport HD ще предложи на зрителите си и Студио Волейбол.