Жребият за първия съперник на мъжкия волейболен Хебър в Шампионската лига ще се тегли утре в Люксембург от 13:00 часа, съобщиха от пазарджишкия клуб.

„Гледайте на живо в страницата ни, за да разберете първия съперник на Хебър в най-престижния турнир. Смело напред!“, написаха на страницата на клуба.

Хебър ще мине три квалификационни кръга, преди евентуално да заслужи място в групите на Шампионската лига. От следващия сезон от клуба очакват да попаднат директно в групите, ако отново са шампиони на България.

През миналия сезон Хебър игра в групите на Шампионската лига и попадна в Топ 10 на Европа, въпреки че не се класира за четвъртфиналите.

Сред вероятните съперница на шампиона на България са Задруга, Айх/Доб (Австрия), Младост Брьоко (Босна и Херцеговина), Младост, Загреб (Хърватия), Форд Леворант, Састамала (Финландия), Струмица (Северна Македония), Будва (Черна гора), Динамо, Апелдорн (Нидерландия), Бенфика, Лисабон (Португалия), Аркада, Галац (Румъния), Линдарен Волей, Амрсвил (Швейцария).