Хебър постигна важен успех по пътя си към груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за мъже. В първа среща от третия квалификационен кръг на турнира българският шампион се наложи с 3:1 (25:27, 25:21, 25:14, 25:15) след обрат срещу Младост Загреб, дошъл след 99 минути.

Старши треньорът на отбора от Пазарджик - Камило Плачи, пусна в игра титулярен състав: Якопо Масари, Александър Туш, Виктор Йосифов, Грифон Лапков, Тодор Алексиев, Николай Николов и либерото Теодор Салпаров. В хода на двубоя като резерви се включиха Мартин Симеонов, Иван Латунов, Петър Премович и Добромир Димитров.  

Хебър поведе с 5:0 в началото на срещата, но допусна обрат и изостана в резултата след 25:27. Във втората част играта беше равностойна, но домакините имаха аванс от 19:14, наваксвайки пасива си в срещата при 25:21.

В третия гейм пазарджиклии отново бяха по-съсредоточени в атака и взеха преднина от 15:6, за да поведат при категоричното 25:14.

В последната част играта на Хебър отново беше на ниво. Българският първенец не остави никакви шансове за своя противник, който успя да запише едва 15 точки след заключителните разигравания на мача в зала "Васил Левски".

Най-резултатни за "тигрите" станаха Тодор Алексиев и Якопо Масари с по 16 точки. За гостите Иван Желкович реализира 18 точки.

Срещата-реванш между двата отбора е на 27 октомври в Загреб.