Пловдивските футболни отбори Ботев, Локомотив и Марица поздравиха волейболния тим на Марица за класирането в групите на волейболната Шампионската лига.

Триумфално посрещане за Марица

Волейболните геройства над всичко!

Ето посланието на "канарчетата", чийто старши треньор Николай Киров е кум на наставника на "жълто-сините" Иван Петков, и бе в Колодрума за първия мач срещу Енисей Красноярск:

“ПФК Ботев поздравява състезателките, треньорския щаб, ръководителите, служителите и привържениците на волейболен клуб Марица за класирането в груповата фаза на Шампионска лига за жени!

Гордеем се с всеки успех на пловдивския спорт, а стореното от вас в далечен Красноярск безспорно се нарежда сред най-големите постижения в новата му история.

Браво, момичета и момчета, бяхте страхотни!

Успех в групите!

Ние сме с вас!”

Ето и поздравите от Локомотив Пловдив:

“ПФК Локомотив поздравява съгражданките от ВК Марица за историческото класиране на тима в групите на Шампионската лига. Пожелаваме на пловдивския тим още много успехи на европейската и родната сцена!”

Ето и обръщението на ПФК Марица Пловдив:

“Благодарим ви, момичета, гордеем се с вас и ви подкрепяме! Марица е институция!

Женският волейболен тим на Марица постигна невероятен успех, като драматично се класира за груповата фаза на Шампионска лига, ставайки първият български отбор достигнал до този етап в историята на волейбола. Това е повод за гордост за всеки пловдивчанин! А за нас, маричани, успехът е още по-вълнуващ! Защото името Марица е нещо свято за нас, защото жълто-синята любов е безусловна и вечна! Защото Марица е институция, пример за феърплей и спортно майсторство!

Благодарим ви момичета! Вие постигнахте нещо велико през последните години и продължавате да изкачвате нови върхове! Гордеем се с вас и ви подкрепяме! Желаем ви успешно представяне в груповата фаза на Шампионска лига, както и в българския шампионат. САМО МАРИЦА!!!”