Абиант Ликъргъс (Холандия) победи трудно у дома българския шампион Добруджа 07 с 3:0 (26:24, 25:23, 25:23) в първа среща от втория кръг на Шампионската лига по волейбол при мъжете.

Пред над четири хиляди зрители в залата в Грьонинген домакините спечелиха и трите част с минималната разлика от по две точки.

По-опитният състав на Абиант Ликъргъс взе аванс в резултата след 26:24 в своя ползва, след като добруджанци спасиха два геймбола при 24:22 в полза на домакините.
Във втората част играта отново беше равностойна, като и двата състава записаха силни и слаби серии при разиграванията от двете страни на мрежата. Успехът отново беше за холандците, които победиха с оспорвана игра и 25:23.

Българите, водени от треньора Мирослав Живков, могат да съжаляват за изпуснатия успех в третия гейм. Тогава младият състав от Добрич имаше инициативата през цялата част и беше съвсем близо до завръщане в двубоя. 

Българите, които дебютираха в Шампионската лига в този мач, изпуснаха преднина от 21:17, за да загубят с 23:25 и 0:3 след 86 минути игра.

Опитният холандски национал Вице Коойстра беше най-резултатен за победителите с 23 точки, докато за Добруджа 07 Жулиен Георгиев се отличи с 15 точки./БТА