Срещата между българския волейболен шампион Марица Пловдив и френския първенец Кан отново попадна в топ 3 на най-посетените срещи в Шампионската лига в петата седмица на груповата фаза, според данни на сайта на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Двубоят в сряда е бил изгледан от 3500 зрители, според CEV. Единствено срещата между турските Фенербахче (Истанбул) и Еджзаджъбашъ Витрa (Истанбул) снощи е събрал повече публика. Вчера в истанбулската зала "Бурхан Фелек" е имало 5572 зрители, според CEV.

Предното домакинство на маричанки в турнира срещу руския шампион Динамо Москва отново беше вторият най-посетен мач във втората седмица на груповата фаза в Шампионската лига. 

Следващото домакинство на Марица в Шампионската лига ще бъде на 18 февруари от 18:30 часа срещу руския Уралочка-НТМК Екатеринбург. Марица приема Славия в мач от десетия кръг в Националната волейболна лига. Срещата ще се проведе утре от 18:00 часа в зала "Колодрума" в Пловдив.

Във временното класиране Марица е лидер без загубен гейм и с 12 победи от 12 мача, а Славия е на седмото място с 3 успеха и 9 поражения. / БТА