Отборът на Модена постигна важна победа в първи 1/4финал от турнира за купата на CEV. Италианският тим, който е воден от легендарния Андреа Джани, успя да се справи с френския Аячо с  3/0 гейма. 28-26, 25-21, 25-22.

Мачът бе игран на френска земя, а с този успех италианският представител направи важна крачка към класирането в следващата фаза. Ответният  двубой  в Италия ще бъде изигран на 4-ти март.

Макар че  в състава на Джани липсваха най-големите звезди на тима Матю Андерсън и Иван Зайцев, Модена се справи отлично и взе ценна победа. Най-резултатен в двубоя бе полякът Бартош Беднож, който отбеляза 13 точки На много добро ниво се представи 18-годишният посрещач Томазо Риналди, който успя достойно да замести американската звезда Матю Андерсън. Риналди    записа перфектните 94 процента позитивно посрещане.

В останалите четвъртфинални двубои Галатасарай се справи с Аркас Измир с 3-1 гейма, а воденият от Пламен Константинов тим на Локомотив Новосибирск успя да победи у дома белгийския Линдеманс Аалст с 3-0 гейма, а Хипо Тирол Хахинг Загуби от Зенит Санкт-Петербург с 2-3 гейма.

Автор: Делян Калинков